• Renginiai

    2017 spalio mėn.
    P A T K P Š S
    « Rgs   Lap »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Viešojo maitinimo katedra

    Viešojo maitinimo katedroje vykdomos dvi studijų programos:

    Viešasis maitinimas

    • Specializacijos: renginių organizavimas ir maitinimas; maitinimo įmonės veiklos organizavimas;
    • Studijų forma – nuolatinės studijos (NL), ištęstinės studijos (I);
    • Studijų trukmė – NL 3 metai (6 semestrai), I 4 metai (8 semestrai);
    • Suteikiamas maisto studijų profesinio bakalauro laipsnis.

    Dietetika (nauja)

    • Studijų forma  –  nuolatinės studijos (NL);
    • Studijų trukmė –  NL 3 metai (6 semestrai);
    • Suteikiamas dietetikos profesinio bakalauro laipsnis, dietisto kvalifikacija.

    Būsimieji viešojo maitinimo specialistai mokosi, kaip įkurti maitinimo įmonę, planuoti įmonės/gamybinio padalinio veiklą, tirti patiekalų paklausą. Studijų metu mokomasi parinkti inovatyvias renginių organizavimo formas atsižvelgiant į individualius užsakovų poreikius; organizuoti renginius ir svečių maitinimą laikantis tarptautinio protokolo bei etiketo reikalavimų; sudaryti banketo, furšeto ar proginį meniu; gaminti ir realizuoti patiekalus, tirti jų paklausą; vadovauti gamybos personalui ir kontroliuoti gamybą.

    Studijų programoje didelis dėmesys skiriamas studentų praktinių įgūdžių lavinimui praktinių užsiėmimų bei profesinės veiklos praktikų metu, kuris sudaro trečdalį visos studijų programos apimties. Dalis praktikų atliekamos kolegijos maitinimo technologijų procesų laboratorijose, studentų mokomojoje kavinėje, kolegijos valgykloje, kurių metu mokomasi serviruoti stalą, gaminti ir tiekti patiekalus, sudaryti meniu skirtingo tipo maitinimo įmonėms ir/arba atsižvelgiant į renginio tipą, rengti technologinius dokumentus su specializuota kompiuterine programa R-Keeper. Studentai taip pat atlieka praktikas realiai veikiančiose maitinimo įmonėse Lietuvoje ir užsienio šalyse. Organizuojamos ekskursijos į viešojo maitinimo įmones, išvykos į parodas, vyksta paskaitos ir susitikimai su įmonių vadovais.

    Studentai praktikas atlieka ir realiai veikiančiose viešojo maitinimo įmonėse, sveikatos priežiūros, socialinės globos ir rūpybos, kūno kultūros ir sporto, reabilitacijos ir sanatorinio gydymo įstaigose  Lietuvoje bei užsienio šalyse (Italijoje, Kipre, Graikijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje, kt.).

    Kiekvienais metais studentai dalyvauja profesinio meistriškumo konkursuose.

    Katedroje vykdomi moksliniai taikomieji tyrimai:

    Katedroje vykdomi maisto žaliavų ir iš jų gaminamų patiekalų kokybės tyrimai, atliekami Bioimpedance kūno sudėties analizės tyrimai. Vykdomos konsultacijos mitybos, valgiaraščių ir technologinių dokumentų rengimo, sveikatai palankių produktų gamybos technologijų, maisto saugos užtikrinimo, įrangos parinkimo ir patalpų išdėstymo maitinimo įmonėse klausimais.

    Pramonės pr. 22, 313, 314 kab.

    Viešojo maitinimo katedros vedėja

    Nijolė Janina Vasiliauskienė

    Tel. (8 37) 35 23 41

    El. paštas nijole.vasiliauskiene@go.kauko.lt

    Viešojo maitinimo katedros sekretorė

    Inga Kazlauskienė

    Tel. (8 37) 35 23 41

    El. paštas inga.kazlauskiene@go.kauko.lt

    Facebook puslapis

     

    Pasidalinkite savo nuomone:

    Turite pastebėjimų? Pasiūlymų?
    Norite išsakyti savo nuomonę ar pranešti apie įvykį?
    Rašykite mums.

    CAPTCHA vaizdas